Woning isoleren Bevercé

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bevercé? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering zoals isolatie van buitenmuren of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal vind je uitgebreide informatie over isolatie Bevercé. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals muren isoleren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-beverce-4960

 • Een structureel lagere energierekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Minder ongedierte
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLuik
GemeenteMalmedy
Postcode4960
Gasverbruik20.130 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€161,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be check je de meest toegepaste acties om jullie woning in Bevercé te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bevercé is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 960 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €215 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De tarieven variëren rond €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €285 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bevercé kost om en nabij de €4850. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13400. De winst is circa €760 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog een aantal mogelijke alternatieven. Hierna bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bevercé (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van de woning in Bevercé is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2475 m3. De besparing komt neer op €975 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Bevercé. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4250)
€615
(€6150)
€1230
(€8150)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€190
(€1800)
€320
(€2850)
Spouwmuur€210
(€1650)
€680
(€2475)
€820
(€3200)
HR++ glas€200
(€2400)
€270
(€3500)
€425
(€4575)
isolatie beverce 4960

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bevercé?

Waarom zou ik mijn huis in Bevercé isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij als Mega of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625 en besparen tot €330 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je praktische info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Brico. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Malmedy

Dankzij de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Malmedy aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Malmedy
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bevercé wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Bevercé voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Bevercé. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment