Woning isoleren Basse-Bodeux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Basse-Bodeux? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering zoals dubbel glas of isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Basse-Bodeux. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie en ventilatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-basse-bodeux-4983

 • Lagere stookkosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Geluidswerende werking
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLuik
GemeenteTrois-Ponts
Postcode4983
Gasverbruik20.170 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€162,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina achterhaal jij de meest toegepaste stappen om jouw woning in Basse-Bodeux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Basse-Bodeux is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 760 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €205 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1825 en het bespaart circa €210, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Basse-Bodeux kost zo’n €4850. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. De potentiële besparing ligt op €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11100. Dit levert op zo’n €890, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er diverse aantrekkelijke alternatieven. Hieronder beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Basse-Bodeux (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Basse-Bodeux is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. De besparing komt neer op €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Basse-Bodeux. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3100)
€815
(€4600)
€1080
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€180
(€2200)
€325
(€3200)
Spouwmuur€235
(€1375)
€620
(€2125)
€810
(€3150)
HR++ glas€210
(€2850)
€305
(€3300)
€355
(€4850)
isolatie basse-bodeux 4983

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Basse-Bodeux?

Wat is het voordeel van mijn woning in Basse-Bodeux isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op die manier ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Handy Home, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Trois-Ponts

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Trois-Ponts op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Trois-Ponts
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Basse-Bodeux wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Basse-Bodeux voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Basse-Bodeux. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment