Woning isoleren Rahier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rahier? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel zoals tussenwanden isoleren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over isolatie Rahier. Bijvoorbeeld zaken als spouwmuren isoleren en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-rahier-4987

 • Snelle terugverdientijd
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuik
GemeenteStoumont
Postcode4987
Gasverbruik20.210 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€163,07

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de populairste toepassingen om je woning in Rahier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Rahier is financieel toegankelijk (plusminus € 850 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1850 en de potentiële besparing ligt op €280 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rahier kost plusminus €4450. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12500. De winst is ongeveer €950 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we verscheidene aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder behandelen we de interessantste opties.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Rahier (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een groenere toekomst? Isoleren van jouw woning in Rahier kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Rahier. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4200)
€855
(€7300)
€920
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€245
(€2600)
€335
(€3450)
Spouwmuur€180
(€1675)
€490
(€2225)
€785
(€3150)
HR++ glas€225
(€2450)
€315
(€3300)
€390
(€5350)
isolatie rahier 4987

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Rahier?

Waarom zou ik mijn woning in Rahier isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij zoals Luminus of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100 en dat levert gemiddeld op €270 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende klussen als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Brico, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Stoumont

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Stoumont aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Stoumont
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Rahier wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Rahier voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Rahier. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment