Woning isoleren La Gleize

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in La Gleize? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals de binnengevel isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website vind je bruikbare informatie over isolatie La Gleize. Dit kan gaan om topics als isolatie van deuren en koudeval. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-la-gleize-4987

 • Forse besparing mogelijk
 • Een comfortabele leefomgeving
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder geluid van buiten
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLuik
GemeenteStoumont
Postcode4987
Gasverbruik20.190 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€162,76

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in La Gleize te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in La Gleize is betaalbaar (rond de € 850 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten bedragen zo’n €1675 en je bespaart al snel €250 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in La Gleize kost je zo’n €5000. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11100. Daarmee bespaar je circa €920 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er nog een aantal rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in La Gleize (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijkertijd een groenere maatschappij? Isoleren van jouw huis in La Gleize is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 p/jaar. Op deze pagina tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in La Gleize. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3200)
€825
(€5650)
€970
(€9600)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€170
(€2500)
€365
(€3150)
Spouwmuur€235
(€1375)
€710
(€2400)
€930
(€3325)
HR++ glas€200
(€2325)
€280
(€3075)
€415
(€4850)
isolatie la-gleize 4987

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in La Gleize?

Waarom juist nu mijn huis in La Gleize isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800, waarbij u een besparing realiseert van €245 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Dan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je nuttige informatie over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Big Mat, Hubo, Brico, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Stoumont

Dankzij de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Stoumont op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Stoumont
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan La Gleize wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in La Gleize voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in La Gleize. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment