Woning isoleren Lovendegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lovendegem? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Lovendegem. We gaan aan de slag met topics als isolatie van deuren en minerale wol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-lovendegem-9920

 • Lagere maandlasten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Toekomstbestendig

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode9920
Gasverbruik21.730 kWh
Stroomverbruik3564,18835396447 kWh
Gemiddelde energierekening€170,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje achterhaal jij de aantrekkelijkste acties om je woning in Lovendegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lovendegem is voordeling (vanaf zo’n € 830 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €210 p/jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lovendegem kost +/- €5000. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Je profiteert van ong. €750 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we meerdere rendabele alternatieven. In onderstaande tekst behandelen we de populairste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Lovendegem (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Lovendegem kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar. Hieronder calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lovendegem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3600)
€655
(€5650)
€1150
(€8800)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€185
(€1550)
€385
(€3200)
Spouwmuur€250
(€1125)
€690
(€2200)
€940
(€3525)
HR++ glas€190
(€1875)
€280
(€4275)
€415
(€5250)
isolatie lovendegem 9920

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Meer weten over het isolatiebedrijf in Lovendegem?

Waarom juist nu mijn huis in Lovendegem isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Essent en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950 en besparen tot €275 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina komen we met praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Brico, Handy Home, Gamma, Big Mat, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Lievegem

Dankzij de huidige premies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lievegem kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lievegem
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lovendegem wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om enkel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lovendegem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Lovendegem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment