Woning isoleren Poeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Poeke? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Poeke. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als gevelisolatie en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-poeke-9880

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Beperking geluiden van buiten
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalter
Postcode9880
Gasverbruik21.640 kWh
Stroomverbruik3561,37658639907 kWh
Gemiddelde energierekening€170,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest toegepaste methodes om een woning in Poeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Poeke is betaalbaar (vanaf ongeveer € 730 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €185 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Poeke kost plusminus €5700. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Daarmee bespaar je zo’n €880 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast bestaan er nog een aantal alternatieve vormen. Hieronder benoemen we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Poeke (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Poeke is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. Dat is dus al gauw €1425 op jaarbasis. Onderstaand ontdek je de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Poeke. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3800)
€585
(€6650)
€960
(€8250)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€200
(€2250)
€360
(€2850)
Spouwmuur€275
(€950)
€520
(€1925)
€810
(€3500)
HR++ glas€235
(€2075)
€315
(€3950)
€355
(€4950)
isolatie poeke 9880

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Poeke?

Waarom juist nu mijn huis in Poeke isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Dema, Brico, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Aalter

Via de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Aalter aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aalter
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Poeke wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Poeke voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Poeke. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een prettig binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment