Woning isoleren Gijzenzele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gijzenzele? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Middels een investering als bijv. isolatie van de vloer en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je nuttige informatie over isolatie Gijzenzele. Je leest uitvoerig over zaken als isolerende deuren en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-gijzenzele-9860

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Weinig last meer van vocht
 • Groene investering
 • Speciale groene leningen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode9860
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik3559,18965607041 kWh
Gemiddelde energierekening€169,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk jij de meest populaire acties om je woning in Gijzenzele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gijzenzele kan erg voordelig (vanaf plusminus € 940 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten bedragen zo’n €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, icynene, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gijzenzele kost je zo’n €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Het rendement is al snel €820 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11200. Het voordeel is om en nabij €870 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we verschillende vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gijzenzele (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Gijzenzele is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. De besparing komt neer op €1275 op jaarbasis. Onderstaand vind je de verwachte kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Gijzenzele. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4000)
€805
(€6400)
€1220
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€270
(€2550)
€320
(€3550)
Spouwmuur€390
(€1100)
€570
(€1900)
€865
(€3000)
HR++ glas€200
(€2275)
€335
(€3875)
€415
(€5175)
isolatie gijzenzele 9860

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Gijzenzele?

Waarom mijn woning in Gijzenzele isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij als Essent en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975 en besparen tot €315 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Big Mat, Hubo, Gamma, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Oosterzele

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Oosterzele voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oosterzele
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Gijzenzele wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Gijzenzele voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Gijzenzele. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment