Woning isoleren Asper

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Asper? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering als het dak isoleren en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je nuttige informatie over isolatie Asper. Dit kan gaan om thema’s als tochtprofielen en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-asper-9890

 • Minder energielasten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Vermindering Milieu-impact
 • Minder geluidsoverlast
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGavere
Postcode9890
Gasverbruik21.660 kWh
Stroomverbruik3562,00142363582 kWh
Gemiddelde energierekening€170,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de populairste methodes om jullie woning in Asper te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Asper is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 780 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €200 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €215 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Asper kost je zo’n €4750. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1000. De potentiële besparing ligt op €700 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13500. Het rendement is ong. €760 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog enkele aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst vermelden we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Asper (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een huis in Asper kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 p/jaar. Op deze pagina check je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Asper. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3450)
€795
(€5750)
€1210
(€8500)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€175
(€2550)
€385
(€3050)
Spouwmuur€250
(€1450)
€510
(€2650)
€790
(€3250)
HR++ glas€235
(€2000)
€290
(€3650)
€450
(€4425)
isolatie asper 9890

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Asper?

Waarom zou ik mijn woning in Asper isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf als Luminus of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675, dat betekent een winst van 265, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom isolatiepremie in Gavere

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Gavere meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gavere
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door het advies hieronder creëer je een isolatieplan Asper wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Asper voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Asper. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment