Woning isoleren Moortsele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Moortsele? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Moortsele. We bespreken vraagstukken over isolerende raambekleding en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-moortsele-9860

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een gezond binnenklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Voor klein en groot budget
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode9860
Gasverbruik21.590 kWh
Stroomverbruik3559,81449330717 kWh
Gemiddelde energierekening€170,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand tref jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Moortsele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Moortsele is aantrekkelijk (vanaf € 740 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €190 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, folie, dekens, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Moortsele kost je zo’n €5450. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Het rendement is grofweg €960, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we verschillende interessante alternatieven. In het gedeelte hierna behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Moortsele (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw huis in Moortsele is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. Dat komt neer op €1225 (jaarlijks). Op deze website check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Moortsele. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3500)
€785
(€5000)
€960
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€185
(€2500)
€310
(€3450)
Spouwmuur€195
(€1325)
€730
(€2275)
€915
(€3075)
HR++ glas€225
(€2200)
€280
(€3100)
€355
(€5275)
isolatie moortsele 9860

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Meer weten over het isolatiebedrijf in Moortsele?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Moortsele isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Mega of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600 en dat levert gemiddeld op €310, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Dema, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Oosterzele

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Oosterzele meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oosterzele
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Moortsele wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Moortsele voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Moortsele. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment