Woning isoleren Linkebeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Linkebeek? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een paar maatregelen als bijv. de spouwmuur isoleren en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je diverse informatie over isolatie Linkebeek. We zoomen in op items als isolatie van de vloer en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-linkebeek-1630

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een gezond leefklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinkebeek
Postcode1630
Gasverbruik20.530 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€165,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Verderop check je de meest interessante manieren om jouw woning in Linkebeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Linkebeek is voordeling (al vanaf € 910 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn zo’n €1950 en je bespaart al snel €220 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Linkebeek kost plusminus €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1020. De besparing loopt op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Daarmee bespaar je pakweg €800, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog enkele rendabele mogelijkheden. Hierna vermelden we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Linkebeek (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Linkebeek is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. Dat komt neer op €1325 per 12 maanden. Op deze pagina komen we met de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Linkebeek. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3600)
€805
(€7150)
€1230
(€8200)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€235
(€1550)
€385
(€2900)
Spouwmuur€340
(€875)
€490
(€2475)
€785
(€3500)
HR++ glas€245
(€2675)
€335
(€4250)
€405
(€4475)
isolatie linkebeek 1630

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over het isolatiebedrijf in Linkebeek?

Waarom mijn woning in Linkebeek isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525 en geeft een besparing van €245 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hierna check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Handy Home, Hubo, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Linkebeek

Dankzij een speciale premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Linkebeek in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Linkebeek
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Linkebeek wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Linkebeek voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Linkebeek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden jou een aangenaam warm huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment