Woning isoleren Outgaarden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Outgaarden? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen als je spouwmuur isoleren en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina check je bruikbare informatie over isolatie Outgaarden. Je leest uitvoerig over items als de binnengevel isoleren en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-outgaarden-3321

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Speciale groene leningen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHoegaarden
Postcode3321
Gasverbruik22.220 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€171,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop vind jij de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Outgaarden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Outgaarden is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 960 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De prijzen zijn zo’n €1975 en de winst ligt rond de €285 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Outgaarden kost +/- €4950. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13100. Het voordeel is pakweg €780, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we allerlei rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Outgaarden (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en ook een groenere gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Outgaarden is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website kijken we naar de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Outgaarden. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€875
(€7400)
€1250
(€9850)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€290
(€1800)
€360
(€2900)
Spouwmuur€230
(€1650)
€720
(€2450)
€810
(€3325)
HR++ glas€210
(€1875)
€295
(€3975)
€415
(€4900)
isolatie outgaarden 3321

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Outgaarden?

Waarom zou ik mijn huis in Outgaarden isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij zoals Watz of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100 en geeft een besparing van €295 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Big Mat, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Hoegaarden

Met hulp van een speciale premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Hoegaarden voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hoegaarden
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Outgaarden wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Outgaarden voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Outgaarden. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment