Woning isoleren Linter

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Linter? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een investering zoals je spouwmuur isoleren en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees je diverse informatie over isolatie Linter. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie buitenkant gevel en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-linter-3350

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gasverbruik21.010 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€166,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand tref je de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Linter te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Linter is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 930 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De kosten variëren rond €1775 en de potentiële besparing ligt op €185, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Linter kost gemiddeld €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Het rendement is zo’n €920 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog een aantal alternatieve opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Linter (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Linter kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2025 m3. De besparing komt neer op €925 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Linter. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3300)
€695
(€4850)
€1230
(€8150)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€175
(€2250)
€315
(€2800)
Spouwmuur€200
(€825)
€430
(€2100)
€785
(€3050)
HR++ glas€220
(€2000)
€325
(€3675)
€405
(€4750)
isolatie linter 3350

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Linter?

Waarom moet ook ik mijn huis in Linter isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650, dat betekent een winst van 300 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Linter

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Linter aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Linter
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Linter wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Linter voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Linter. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en veel minder stookkosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment