Woning isoleren Barbençon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Barbençon? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie van buitenmuren of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be komen we met waardevolle informatie over isolatie Barbençon. Je kunt denken aan vraagstukken over tussenwanden isoleren en koudeval. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-barbencon-6500

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode6500
Gasverbruik20.370 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€163,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website vind je de meest populaire acties om een woning in Barbençon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Barbençon is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 970 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €250 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1800 en de besparing loopt op tot €225 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Barbençon kost ongeveer €4600. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Dit levert op ongeveer €840 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Daarnaast bestaan er allerlei rendabele opties. Hierna behandelen we de meest rendabele vormen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Barbençon (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van de woning in Barbençon is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website ontdek je de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Barbençon. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3200)
€645
(€5750)
€1030
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€210
(€2600)
€300
(€2850)
Spouwmuur€225
(€1000)
€510
(€2750)
€810
(€3450)
HR++ glas€205
(€2250)
€340
(€4225)
€400
(€4850)
isolatie barbencon 6500

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Barbençon?

Waarom zou ik mijn woning in Barbençon isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950, dat betekent een winst van 325, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande acties als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna bekijk je nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Beaumont

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Beaumont aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beaumont
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door middel van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Barbençon wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Barbençon voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Barbençon. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment