Woning isoleren Lobbes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lobbes? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals isolatie van de spouw en isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Lobbes. We staan stil bij thema’s als isolatie van de zolder en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-lobbes-6540

 • Lagere stookkosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Minder impact op het milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteLobbes
Postcode6540
Gasverbruik23.620 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€172,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop zie je de interessantste acties om jouw woning in Lobbes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lobbes is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 930 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €230 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten liggen rond €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, steenwol, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lobbes kost +/- €5050. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11400. Dit levert op om en nabij €990 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we meerdere alternatieve vormen. In het volgende overzicht praten we over de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Lobbes (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Lobbes is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2175 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 op jaarbasis. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Lobbes. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3900)
€815
(€4750)
€1130
(€9150)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€170
(€2200)
€395
(€3000)
Spouwmuur€360
(€1700)
€450
(€2200)
€785
(€3650)
HR++ glas€195
(€2000)
€280
(€3750)
€445
(€4425)
isolatie lobbes 6540

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Lobbes?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Lobbes isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Watz en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875 en dat levert gemiddeld op €220 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Lobbes

Door te profiteren van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lobbes aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lobbes
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Via tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lobbes wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Lobbes voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Lobbes. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment