Woning isoleren Biercée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Biercée? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals de buitengevel isoleren of isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Biercée. We bespreken onderwerpen als tochtwering en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-biercee-6533

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Veel lokale specialisten

ProvincieHenegouwen
GemeenteThuin
Postcode6533
Gasverbruik20.470 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€164,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Biercée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Biercée is betaalbaar (vanaf zo’n € 820 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €295 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1700 en de potentiële besparing ligt op €245 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Biercée kost zo’n €5600. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1090. Het rendement is al snel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. De winst is om en nabij €960, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we nog een aantal rendabele werkzaamheden. Hierna vermelden we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Biercée (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Isoleren van woning/huis in Biercée is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. Dat komt neer op €875 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be check je de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Biercée. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3450)
€845
(€6450)
€1130
(€8300)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€270
(€2200)
€365
(€2950)
Spouwmuur€180
(€1350)
€490
(€2225)
€910
(€3275)
HR++ glas€215
(€1950)
€315
(€4275)
€420
(€5325)
isolatie biercee 6533

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Biercée?

Waarom moet ook ik mijn huis in Biercée isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Watz en Elegant, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3950 en dat bespaart tot €280 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Handy Home, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Thuin

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Thuin in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Thuin
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Biercée wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn enkel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Biercée voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Biercée. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen leiden tot een aangenaam leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment