Woning isoleren Leers-Et-Fosteau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Leers-Et-Fosteau? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website vind je nuttige informatie over isolatie Leers-Et-Fosteau. Denk aan zaken als spouwmuren isoleren en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-leers-et-fosteau-6530

 • Een flink lagere energierekening
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Maak je huis stiller
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieHenegouwen
GemeenteThuin
Postcode6530
Gasverbruik20.440 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€164,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina bekijk je de meest populaire manieren om je woning in Leers-Et-Fosteau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Leers-Et-Fosteau kan erg voordelig (vanaf € 930 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De prijzen liggen rond €1675 en de besparing loopt op tot €210 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Leers-Et-Fosteau kost ongeveer €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1040. De potentiële besparing ligt op €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13300. Het voordeel is circa €910 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er meerdere interessante werkzaamheden. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Leers-Et-Fosteau (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en ook een bewuste wereld? Isoleren van een huis in Leers-Et-Fosteau is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Leers-Et-Fosteau. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3450)
€615
(€5350)
€910
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€265
(€1700)
€335
(€3300)
Spouwmuur€330
(€1225)
€450
(€1975)
€790
(€3650)
HR++ glas€240
(€2975)
€260
(€3850)
€405
(€5200)
isolatie leers-et-fosteau 6530

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Leers-Et-Fosteau?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Leers-Et-Fosteau isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder als Essent of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna komen we met praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Brico, Handy Home, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Thuin

Via de geldende premie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Thuin meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Thuin
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Leers-Et-Fosteau wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Leers-Et-Fosteau voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Leers-Et-Fosteau. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment