Woning isoleren Gozée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gozée? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Gozée. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie aanbrengen en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-gozee-6534

 • Uitstekend rendement
 • Een optimaal leefklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieHenegouwen
GemeenteThuin
Postcode6534
Gasverbruik20.480 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€164,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn vaak solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Gozée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gozée is voordeling (vanaf € 940 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €1675 en de winst ligt rond de €200 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, folie, glaswol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Gozée kost om en nabij de €5450. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11000. Dit levert op grofweg €920 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verschillende populaire vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gozée (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Gozée kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. Dat is dus al gauw €1025 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Gozée. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4000)
€635
(€5900)
€1190
(€8300)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€275
(€1750)
€330
(€3300)
Spouwmuur€330
(€1425)
€730
(€2325)
€790
(€3500)
HR++ glas€215
(€2125)
€320
(€4275)
€445
(€5350)
isolatie gozee 6534

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Gozée?

Waarom moet ook ik mijn huis in Gozée isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400 en dat levert gemiddeld op €200 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Thuin

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Thuin voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Thuin
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Gozée wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Gozée voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Gozée. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en veel minder stookkosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment