Woning isoleren Strée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Strée? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als de bodem isoleren en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Strée. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van de buitengevel en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-stree-6511

 • Besparen op energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode6511
Gasverbruik20.430 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€164,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna ontdek jij de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Strée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Strée is financieel toegankelijk (om en nabij de € 910 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €255 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1900 en het resultaat is zo’n €260 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Strée kost zo’n €5800. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12800. Je profiteert van zo’n €990 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we diverse alternatieve opties. Hieronder beschrijven we de populairste opties.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Strée (februari 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Strée is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. Dat is dus al gauw €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Strée. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3050)
€735
(€6100)
€940
(€9950)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€265
(€2050)
€370
(€3550)
Spouwmuur€235
(€1300)
€530
(€1900)
€925
(€3475)
HR++ glas€220
(€2775)
€290
(€3625)
€420
(€4475)
isolatie stree 6511

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Strée?

Waarom juist nu mijn huis in Strée isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Ook biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je praktische info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Gamma, Brico, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Beaumont

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Beaumont kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beaumont
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Strée wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Strée voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Strée. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment