Woning isoleren Thuillies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Thuillies? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld vloerisolatie en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand komen we met waardevolle informatie over isolatie Thuillies. We zoomen in op topics als tochtwering en subsidie Isolatie juli 2024. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-thuillies-6536

 • Lagere energiekosten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteThuin
Postcode6536
Gasverbruik20.500 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€165,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina ontdek jij de populairste acties om een woning in Thuillies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Thuillies is goed te betalen (al vanaf +/- € 820 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €220 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten liggen rond €2000 en de besparing loopt op tot €240 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, folie, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Thuillies kost je zo’n €4600. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11500. Het voordeel is ongeveer €960 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we nog enkele rendabele vormen. Hieronder beoordelen we de meest populaire opties.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Thuillies (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een huis in Thuillies is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Thuillies. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4250)
€835
(€4900)
€1180
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€205
(€1550)
€365
(€2900)
Spouwmuur€210
(€800)
€650
(€2175)
€865
(€3025)
HR++ glas€210
(€2025)
€330
(€3325)
€400
(€4925)
isolatie thuillies 6536

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Thuillies?

Waarom juist nu mijn huis in Thuillies isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Antargaz, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300 en besparen tot €345 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Hubo, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Thuin

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Thuin aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Thuin
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Thuillies wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Thuillies voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Thuillies. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment