Woning isoleren Lokeren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lokeren? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren en isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website check je waardevolle informatie over isolatie Lokeren. Je komt meer te weten over zaken als de binnengevel isoleren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-lokeren-9160

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder impact op het milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLokeren
Postcode9160
Gasverbruik21.300 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€168,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand vind jij de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Lokeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lokeren is aantrekkelijk (vanaf € 880 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €270 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1625 en het rendement ligt op zo’n €185 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lokeren kost je zo’n €4650. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. De winst is ongeveer €850 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we diverse populaire alternatieven. Hierna beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Lokeren (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Lokeren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. Dat is dus al gauw €1350 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lokeren. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4200)
€765
(€5650)
€1060
(€8000)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€195
(€2150)
€375
(€2850)
Spouwmuur€195
(€1225)
€590
(€2725)
€795
(€3550)
HR++ glas€220
(€1975)
€335
(€3375)
€385
(€4575)
isolatie lokeren 9160

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Lokeren?

Waarom moet ook ik mijn huis in Lokeren isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier als Engie en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3800, waarbij u een besparing realiseert van €280 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande projecten als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Brico, Gamma, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Lokeren

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Lokeren in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lokeren
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Lokeren wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Lokeren voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Lokeren. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een prettig leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment