Woning isoleren Lommel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lommel? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel en radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek je waardevolle informatie over isolatie Lommel. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals HR++ glas en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-lommel-3920

 • Uitstekend rendement
 • Einde van vochtproblemen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLimburg
GemeenteLommel
Postcode3920
Gasverbruik22.130 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€170,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website lees jij de interessantste stappen om jullie woning in Lommel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lommel is goed te betalen (vanaf plusminus € 810 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten bedragen zo’n €1675 en je bespaart al snel €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Lommel kost gemiddeld €4650. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. De potentiële besparing ligt op €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11900. Dit levert op om en nabij €810 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we nog een aantal alternatieve opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Lommel (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Lommel kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per jaar. Hierna calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lommel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3050)
€825
(€4500)
€1220
(€9650)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€220
(€2150)
€315
(€3150)
Spouwmuur€390
(€1025)
€720
(€2400)
€815
(€3550)
HR++ glas€220
(€1825)
€275
(€4200)
€405
(€4875)
isolatie lommel 3920

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Lommel?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Lommel isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en dat levert gemiddeld op €300 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote klussen als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een samenvatting van veel gebruikte types. Te koop bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Big Mat, Dema, Brico, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Lommel

Via de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lommel aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lommel
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Lommel wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lommel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Lommel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een gezond binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment