Woning isoleren Pelt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Pelt? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de binnengevel en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder check je bruikbare informatie over isolatie Pelt. We bespreken thema’s als het dak isoleren en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-pelt-3900

 • De energienota gaat omlaag
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Goed voor het klimaat
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLimburg
GemeentePelt
Postcode3900
Gasverbruik22.120 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€170,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Hierna ontdek jij de interessantste methodes om je woning in Pelt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Pelt kan erg voordelig (rond de € 760 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €205 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €275 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Pelt kost doorgaans €5900. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Het voordeel is zo’n €960 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast onderscheiden we nog meer mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Pelt (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Isoleren van een woning in Pelt is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 op jaarbasis. Hieronder tref je de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Pelt. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3700)
€885
(€7450)
€990
(€8350)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€220
(€1750)
€305
(€2850)
Spouwmuur€175
(€1650)
€680
(€2350)
€930
(€3275)
HR++ glas€220
(€2500)
€330
(€3550)
€375
(€4800)
isolatie pelt 3900

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

Meer weten over het isolatiebedrijf in Pelt?

Waarom juist nu mijn huis in Pelt isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Pelt

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Pelt meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pelt
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Pelt wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Pelt voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Pelt. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig leefklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment