Woning isoleren Borgloon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Borgloon? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren of verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Borgloon. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van de gevel en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-borgloon-3840

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Goed voor het klimaat
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik22.080 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€169,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna vind je de meest rendabele onderdelen om een woning in Borgloon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Borgloon is aantrekkelijk (rond de € 880 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, icynene, dekens, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Borgloon kost zo’n €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. De potentiële besparing ligt op €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13200. Dit levert op om en nabij €900 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook kennen we allerlei aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Borgloon (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijk een duurzame samenleving? Isoleren van woning/huis in Borgloon kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 per 12 maanden. Onderstaand tref je de kosten (bij benadering) in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Borgloon. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4200)
€775
(€6850)
€1210
(€8150)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€200
(€2250)
€305
(€3450)
Spouwmuur€295
(€1750)
€670
(€2525)
€910
(€3425)
HR++ glas€200
(€2950)
€290
(€3375)
€395
(€4825)
isolatie borgloon 3840

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Borgloon?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Borgloon isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent en Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675, waarbij u een besparing realiseert van €340 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. In de box hieronder ontdek je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Gamma, Dema, Brico, Hubo. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Borgloon

Door een speciale premie wordt een huis isoleren leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Borgloon in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Middels ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Borgloon wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Borgloon voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Borgloon. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment