Woning isoleren Nieuwerkerken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nieuwerkerken? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij haalbare maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur of tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Nieuwerkerken. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals schuin dak isoleren en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-nieuwerkerken-3850

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een prettig leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Toekomstbestendig

ProvincieLimburg
GemeenteNieuwerkerken
Postcode3850
Gasverbruik22.090 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€169,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand vind je de interessantste stappen om je woning in Nieuwerkerken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nieuwerkerken is goedkoop (vanaf ongeveer € 870 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nieuwerkerken kost je zo’n €4950. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. De besparing loopt op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12000. De winst is ongeveer €980 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zijn er nog een aantal rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante vormen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Nieuwerkerken (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijk een groenere wereld? Isoleren van een woning in Nieuwerkerken is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 per 12 maanden. Op deze pagina tref je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Nieuwerkerken. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3050)
€595
(€4700)
€1120
(€8950)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€190
(€2150)
€370
(€3500)
Spouwmuur€385
(€1250)
€720
(€2150)
€825
(€3600)
HR++ glas€200
(€2650)
€330
(€4300)
€425
(€4650)
isolatie nieuwerkerken 3850

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Nieuwerkerken?

Waarom mijn woning in Nieuwerkerken isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3850 en dat bespaart tot €260 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Gamma, Hubo, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Nieuwerkerken

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Nieuwerkerken op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nieuwerkerken
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Nieuwerkerken wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nieuwerkerken voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Nieuwerkerken. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een prettige leefomgeving en veel lagere gaskosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment