Woning isoleren Hamme

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hamme? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering zoals muren isoleren of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je nuttige informatie over isolatie Hamme. Denk aan items als isolatie van de zolder en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-hamme-1785

 • Een structureel lagere energierekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteMerchtem
Postcode1785
Gasverbruik21.400 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€165,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje tref je de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Hamme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hamme kan zeer goedkoop beginnend bij € 930 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €205 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1775 en het bespaart circa €260, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, icynene, dekens, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hamme kost ongeveer €5000. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1070. De besparing loopt op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11600. Hiermee bespaar je zo’n €990 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er nog een aantal rendabele alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Hamme (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Hamme kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Hamme. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3900)
€885
(€5900)
€1220
(€8950)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€290
(€2400)
€330
(€3000)
Spouwmuur€350
(€950)
€540
(€2775)
€935
(€3075)
HR++ glas€250
(€1950)
€295
(€3300)
€360
(€4500)
isolatie hamme 1785

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hamme?

Wat is het voordeel van mijn woning in Hamme isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Poweo, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125 en geeft een besparing van €305 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige werkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze pagina komen we met praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Gamma, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Merchtem

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Merchtem aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Merchtem
Het is evident: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Hamme wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hamme voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Hamme. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties leiden tot een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment