Woning isoleren Londerzeel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Londerzeel? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties als de zolder isoleren of verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Londerzeel. We bespreken onderwerpen als triple glas en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-londerzeel-1840

 • Minder energielasten
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder vervuiling
 • Ook akoestische isolatie
 • Hogere woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLonderzeel
Postcode1840
Gasverbruik20.710 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€161,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Hierna achterhaal jij de populairste werkzaamheden om een woning in Londerzeel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Londerzeel is voordeling (om en nabij de € 800 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Londerzeel kost om en nabij de €4900. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. De winst is grofweg €920 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zien we verschillende interessante mogelijkheden. Hieronder beoordelen we de populairste opties.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Londerzeel (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Londerzeel is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. De besparing komt neer op €1425 p/jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Londerzeel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4100)
€865
(€5550)
€1140
(€8200)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€280
(€1850)
€300
(€3400)
Spouwmuur€350
(€1425)
€430
(€2150)
€895
(€3575)
HR++ glas€235
(€2600)
€265
(€4200)
€450
(€5150)
isolatie londerzeel 1840

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Londerzeel?

Wat is het voordeel van mijn woning in Londerzeel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Essent en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725 en geeft een besparing van €255 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. In de box hieronder komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Londerzeel

Met hulp van een speciale premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Londerzeel kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Londerzeel
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Dankzij onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Londerzeel wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Londerzeel voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Londerzeel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment