Woning isoleren Etikhove

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Etikhove? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Middels een investering als isolatie van de garage en isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Etikhove. We zoomen in op vraagstukken over de spouwmuur isoleren en schijntocht. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-etikhove-9680

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaarkedal
Postcode9680
Gasverbruik21.000 kWh
Stroomverbruik3541,38179482282 kWh
Gemiddelde energierekening€167,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand tref je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Etikhove te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Etikhove is betaalbaar beginnend bij € 810 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €1675 en de besparing loopt op tot €275 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, steenwol, icynene, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Etikhove kost +/- €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Dit levert op ongeveer €990 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er diverse vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Etikhove (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Etikhove is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2775 m3. Dat is dus al gauw €1225 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Etikhove. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€815
(€5900)
€1080
(€9950)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€205
(€2100)
€360
(€2900)
Spouwmuur€335
(€1325)
€710
(€2000)
€795
(€3300)
HR++ glas€230
(€1875)
€265
(€3425)
€450
(€4600)
isolatie etikhove 9680

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Etikhove?

Waarom moet ook ik mijn huis in Etikhove isoleren?

Een solide woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Mede biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000, waarbij u een besparing realiseert van €275 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Brico. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Maarkedal

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt een huis isoleren interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Maarkedal kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maarkedal
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Etikhove wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Etikhove voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Etikhove. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment