Woning isoleren Maarkedal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Maarkedal? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een investering zoals HR++ glas en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Maarkedal. Dit kan gaan om topics als isolatie van de gevel en ventilatieroosters. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-maarkedal-9680

 • Investering snel terugverdiend
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Een duurzame oplossing
 • Minder geluidsoverlast
 • Een hoger energielabel

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaarkedal
Postcode9680
Gasverbruik21.600 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€166,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop tref je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Maarkedal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Maarkedal is goed te betalen (al vanaf +/- € 770 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €195 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €2000 en de potentiële besparing ligt op €260, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Maarkedal kost doorgaans €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Dit levert op grofweg €860 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we verscheidene alternatieve oplossingen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Maarkedal (april 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een huis in Maarkedal kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Maarkedal. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3950)
€845
(€5250)
€1020
(€8200)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€280
(€2550)
€335
(€3250)
Spouwmuur€300
(€1750)
€580
(€2600)
€840
(€3400)
HR++ glas€210
(€2450)
€330
(€3250)
€385
(€5075)
isolatie maarkedal 9680

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Maarkedal?

Waarom zou ik mijn huis in Maarkedal isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Engie en Poweo, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550, dat betekent een winst van 225, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je een samenvatting van het huidige assortiment. Te koop bij bekende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Maarkedal

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Maarkedal kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maarkedal
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met onderstaande tips kom je met een isolatieplan Maarkedal wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Maarkedal voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Maarkedal. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een prettig klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment