Woning isoleren Neeroeteren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Neeroeteren? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Met haalbare maatregelen zoals dakisolatie en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je diverse informatie over isolatie Neeroeteren. We bespreken items als isolatie van platte dak en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-neeroeteren-3680

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een optimale leefomgeving
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Dempt het geluid
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLimburg
GemeenteMaaseik
Postcode3680
Gasverbruik20.050 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€162,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand bekijk jij de interessantste stappen om een woning in Neeroeteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Neeroeteren kan erg voordelig (plusminus € 970 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €210 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Neeroeteren kost plusminus €4950. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Het rendement is al snel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Het voordeel is circa €860 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we verschillende populaire alternatieven. Hierna bespreken we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Neeroeteren (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijkertijd een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Neeroeteren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Neeroeteren. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4200)
€635
(€4900)
€930
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€260
(€2550)
€315
(€2900)
Spouwmuur€370
(€925)
€470
(€2700)
€840
(€3450)
HR++ glas€245
(€2550)
€340
(€3075)
€440
(€5075)
isolatie neeroeteren 3680

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Neeroeteren?

Wat is het voordeel van mijn woning in Neeroeteren isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Luminus en Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475 en dat bespaart tot €210 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op die manier analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze pagina check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Maaseik

Mede door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Maaseik meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maaseik
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Neeroeteren wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Neeroeteren voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Neeroeteren. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een optimaal wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment