Woning isoleren Neerglabbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Neerglabbeek? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Neerglabbeek. We bespreken items als isolatie van schuine dak en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-neerglabbeek-3670

 • Lagere maandlasten
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Minder ongedierte
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode3670
Gasverbruik20.030 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€162,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina bekijk je de meest interessante stappen om jouw woning in Neerglabbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Neerglabbeek is goed te betalen (rond de € 830 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €1800 en de winst ligt rond de €260 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Neerglabbeek kost om en nabij de €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1110. De potentiële besparing ligt op €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13400. Daarmee bespaar je plusminus €910 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens kennen we nog meer mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Neerglabbeek (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en een bewuste samenleving? Isoleren van een huis in Neerglabbeek kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2500 m3. Dat is dus al gauw €1275 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Neerglabbeek. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4150)
€575
(€5400)
€1210
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€200
(€1950)
€355
(€3400)
Spouwmuur€260
(€750)
€740
(€1950)
€875
(€3125)
HR++ glas€200
(€2675)
€335
(€3350)
€445
(€4800)
isolatie neerglabbeek 3670

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Neerglabbeek?

Waarom zou ik mijn woning in Neerglabbeek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Verder neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3250, waarbij u een besparing realiseert van €290 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Hubo, Dema, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Oudsbergen

Dankzij de huidige premies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Oudsbergen aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudsbergen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Neerglabbeek wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Neerglabbeek voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Neerglabbeek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment