Woning isoleren Gruitrode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Gruitrode? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een isolatiemaatregel als bijv. de bodem isoleren en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over isolatie Gruitrode. We gaan aan de slag met zaken als radiatorfolie aanbrengen en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-gruitrode-3670

 • Aantrekkelijk rendement
 • Bescherm tegen vocht
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode3670
Gasverbruik20.010 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€162,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf check je de interessantste onderdelen om jullie woning in Gruitrode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gruitrode is betaalbaar (vanaf € 900 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven fluctueren rond de €1900 en het bespaart circa €255, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Gruitrode kost ongeveer €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het voordeel is om en nabij €870 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast bestaan er nog meer interessante mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gruitrode (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijk een bewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Gruitrode is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 p/jaar. Hieronder berekenen we de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Gruitrode. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3800)
€855
(€7500)
€1220
(€8850)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€230
(€1650)
€310
(€3400)
Spouwmuur€390
(€1000)
€530
(€1925)
€880
(€3325)
HR++ glas€210
(€1875)
€315
(€3425)
€450
(€4825)
isolatie gruitrode 3670

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Gruitrode?

Wat is het voordeel van mijn woning in Gruitrode isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750 en besparen tot €350 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Brico, Handy Home, Big Mat, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Oudsbergen

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Oudsbergen op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudsbergen
Het is simpel: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Gruitrode wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gruitrode voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Gruitrode. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment