Woning isoleren Opoeteren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Opoeteren? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een paar maatregelen zoals je dak isoleren of buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand ontdek je waardevolle informatie over isolatie Opoeteren. Bijvoorbeeld thema’s als warmtereflecterende folie en glaswol. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-opoeteren-3680

 • Significant lagere energiekosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Verantwoorde investering
 • Voor klein en groot budget
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLimburg
GemeenteMaaseik
Postcode3680
Gasverbruik20.060 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€163,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand ontdek jij de meest rendabele toepassingen om jullie woning in Opoeteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Opoeteren kan erg voordelig (al vanaf +/- € 720 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De prijzen liggen rond €1825 en je bespaart al snel €225 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Opoeteren kost je zo’n €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11100. Het voordeel is om en nabij €890 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we nog meer populaire oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Opoeteren (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van de woning in Opoeteren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar. Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Opoeteren. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4200)
€645
(€6500)
€1090
(€8200)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€250
(€2400)
€325
(€3350)
Spouwmuur€195
(€900)
€530
(€2350)
€870
(€3125)
HR++ glas€190
(€2050)
€315
(€4300)
€405
(€4750)
isolatie opoeteren 3680

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Opoeteren?

Waarom zou ik mijn woning in Opoeteren isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Eneco of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200 en dat bespaart tot €205, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote projecten zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een handig overzicht van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Maaseik

Door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Maaseik op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maaseik
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Opoeteren wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Opoeteren voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Opoeteren. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment