Woning isoleren Stokkem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Stokkem? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref je waardevolle informatie over isolatie Stokkem. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als spouwmuren isoleren en K-waarde. Meteen besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-stokkem-3650

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLimburg
GemeenteDilsen-Stokkem
Postcode3650
Gasverbruik23.970 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€178,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal je de meest populaire methodes om je woning in Stokkem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Stokkem is voordeling (al vanaf +/- € 940 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €225 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, folie, dekens, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Stokkem kost ongeveer €5750. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Daarmee bespaar je om en nabij €800, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er verscheidene vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Stokkem (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Isoleren van een huis in Stokkem kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 (jaarlijks). Hierna bekijk je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Stokkem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3250)
€885
(€5450)
€1080
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€205
(€2550)
€340
(€3600)
Spouwmuur€220
(€850)
€740
(€2750)
€950
(€3400)
HR++ glas€240
(€1875)
€310
(€3025)
€360
(€4450)
isolatie stokkem 3650

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Stokkem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Stokkem isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875 en dat bespaart tot €215 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Dilsen-Stokkem

Door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Dilsen-Stokkem in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dilsen-Stokkem
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Stokkem wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Stokkem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Stokkem. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een optimaal binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment