Woning isoleren Meeuwen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Meeuwen? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand tref je bruikbare informatie over isolatie Meeuwen. We bespreken topics als spouwmuurisolatie en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-meeuwen-3670

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangename leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Meer stilte in huis
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode3670
Gasverbruik20.020 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€162,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Meeuwen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Meeuwen is interessant beginnend bij € 920 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €280 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1850 en de besparing loopt op tot €250, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Meeuwen kost +/- €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Daarmee bespaar je pakweg €750 per jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we meerdere populaire vormen. In de volgende paragraaf vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Meeuwen (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Meeuwen is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De besparing komt neer op €1425 per jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Meeuwen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4150)
€605
(€5400)
€1080
(€8200)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€290
(€2350)
€390
(€2800)
Spouwmuur€260
(€1700)
€600
(€2350)
€915
(€3525)
HR++ glas€225
(€2025)
€315
(€3075)
€435
(€4900)
isolatie meeuwen 3670

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Meeuwen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Meeuwen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3250 en dat bespaart tot €280 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke klussen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Oudsbergen

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Oudsbergen aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudsbergen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Meeuwen wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Meeuwen voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Meeuwen. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een optimaal binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment