Woning isoleren Wijshagen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wijshagen? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van buitenmuren of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Wijshagen. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals gevelisolatie en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-wijshagen-3670

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder problemen met vocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder last van lawaai van straat
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode3670
Gasverbruik20.040 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€162,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de interessantste methodes om je woning in Wijshagen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wijshagen is goedkoop (al vanaf € 790 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €235 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De prijzen zijn ongeveer €1600 en het bespaart circa €225 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wijshagen kost +/- €5500. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Het rendement is al snel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12200. Dit levert op zo’n €800 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. Hierna vermelden we de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Wijshagen (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en ook een energiebewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Wijshagen kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be vind je de hoogte van de investering zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Wijshagen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4100)
€795
(€6400)
€1080
(€9500)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€185
(€1950)
€375
(€3150)
Spouwmuur€375
(€1225)
€620
(€1975)
€820
(€3575)
HR++ glas€225
(€2300)
€300
(€3075)
€360
(€4450)
isolatie wijshagen 3670

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Meer weten over het isolatiebedrijf in Wijshagen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Wijshagen isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3300, waarbij u een besparing realiseert van €325 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Brico, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Oudsbergen

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Oudsbergen aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudsbergen
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Wijshagen wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wijshagen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Wijshagen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment