Woning isoleren Ellikom

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ellikom? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties als tussenwanden isoleren en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over isolatie Ellikom. We bespreken thema’s als je spouwmuur isoleren en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ellikom-3670

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Controle over de temperatuur
 • Minder impact op het milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Toekomstbestendig

ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode3670
Gasverbruik20.000 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€162,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna bekijk je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Ellikom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ellikom is interessant (vanaf plusminus € 790 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €205 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten fluctueren rond de €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ellikom kost zo’n €4500. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €950. De potentiële besparing ligt op €840 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. De winst is plusminus €890 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog meer rendabele alternatieven. Hieronder praten we over de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ellikom (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Ellikom kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Ellikom. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4300)
€655
(€4900)
€1040
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€210
(€2200)
€305
(€2900)
Spouwmuur€345
(€1550)
€580
(€2100)
€905
(€3000)
HR++ glas€205
(€2850)
€265
(€3250)
€410
(€4550)
isolatie ellikom 3670

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ellikom?

Waarom zou ik mijn woning in Ellikom isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825, waarbij u een besparing realiseert van €310 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor check je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende investeringen als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Oudsbergen

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Oudsbergen in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudsbergen
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Ellikom wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ellikom voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Ellikom. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment