Woning isoleren Neerharen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Neerharen? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je handige informatie over isolatie Neerharen. We gaan aan de slag met vraagstukken over de bodem isoleren en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-neerharen-3620

 • Minder energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Speciale groene leningen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLimburg
GemeenteLanaken
Postcode3620
Gasverbruik23.790 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€175,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Neerharen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Neerharen is voordeling (vanaf ongeveer € 730 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €245 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn ongeveer €1775 en de potentiële besparing ligt op €205 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Neerharen kost om en nabij de €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Hiermee bespaar je ong. €770 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog meer alternatieve werkzaamheden. Hierna bespreken we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Neerharen (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een woning in Neerharen kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per 12 maanden. Onderstaand vind je de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Neerharen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3400)
€855
(€5400)
€910
(€9400)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€235
(€1850)
€300
(€2750)
Spouwmuur€225
(€1075)
€580
(€2350)
€780
(€3350)
HR++ glas€225
(€2075)
€295
(€3725)
€410
(€4875)
isolatie neerharen 3620

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Neerharen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Neerharen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475, dat betekent een winst van 250, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Lanaken

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Lanaken op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lanaken
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Neerharen wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Neerharen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Neerharen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en structureel lagere energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment