Woning isoleren Westmalle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Westmalle? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. enkele acties als isolatie van de zolder of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je belangrijke informatie over isolatie Westmalle. Bijvoorbeeld vraagstukken over tussenwanden isoleren en steenwol. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-westmalle-2390

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Beschermt ook tegen brand
 • Toekomstbestendig

ProvincieAntwerpen
GemeenteMalle
Postcode2390
Gasverbruik23.080 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€171,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf vind je de meest toegepaste methodes om je woning in Westmalle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Westmalle is goedkoop beginnend bij € 780 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €195 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De prijzen fluctueren rond de €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, icynene, steenwol, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Westmalle kost zo’n €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11700. De winst is pakweg €900 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we diverse vaak toegepaste vormen. Hierna beoordelen we de populairste alternatieven.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Westmalle (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Westmalle is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Westmalle. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4000)
€655
(€5550)
€1170
(€8500)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€285
(€1950)
€300
(€3600)
Spouwmuur€235
(€875)
€660
(€2475)
€885
(€3525)
HR++ glas€230
(€2375)
€265
(€3425)
€395
(€5400)
isolatie westmalle 2390

Populaire Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Westmalle?

Waarom mijn woning in Westmalle isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Watz of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Hierdoor check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande activiteiten als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Big Mat, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Malle

Door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Malle in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Malle
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door middel van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Westmalle wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Westmalle voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Westmalle. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment