Woning isoleren Poppel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Poppel? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij enkele acties zoals isolatie van de zolder en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je handige informatie over isolatie Poppel. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals schuin dak isoleren en verschillende materialen. Direct aan de slag? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-poppel-2382

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder CO-2 belasting
 • Geluidswerende werking
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieAntwerpen
GemeenteRavels
Postcode2382
Gasverbruik23.060 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€171,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop achterhaal jij de meest populaire werkzaamheden om een woning in Poppel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Poppel kan erg voordelig (al vanaf € 790 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten bedragen zo’n €1650 en het bespaart circa €235 p/jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Poppel kost zo’n €4800. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Dit levert op pakweg €880 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verscheidene rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht behandelen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Poppel (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een bewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Poppel is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar. Onderstaand berekenen we de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Poppel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3350)
€795
(€5100)
€1100
(€9400)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€210
(€2600)
€355
(€3550)
Spouwmuur€185
(€1100)
€600
(€2000)
€920
(€3225)
HR++ glas€200
(€2275)
€295
(€3675)
€420
(€5300)
isolatie poppel 2382

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Poppel?

Waarom zou ik mijn woning in Poppel isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Watz of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier check je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Onderstaand check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Ravels

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ravels meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Ravels
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Poppel wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Poppel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Poppel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment