Woning isoleren Malmedy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Malmedy? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Malmedy. Dit kan gaan om thema’s als isolatie van de buitengevel en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-malmedy-4960

 • Besparen op energienota
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLuik
GemeenteMalmedy
Postcode4960
Gasverbruik23.010 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€170,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand ontdek jij de interessantste onderdelen om je woning in Malmedy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Malmedy is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 890 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De tarieven bedragen zo’n €1600 en het rendement ligt op zo’n €230 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Malmedy kost om en nabij de €5500. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Het rendement is al snel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11900. Het voordeel is ongeveer €830 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we nog meer vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Malmedy (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en uiteraard een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Malmedy is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. De besparing komt neer op €1450 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Malmedy. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4150)
€795
(€5150)
€1120
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€265
(€2550)
€345
(€3000)
Spouwmuur€385
(€1250)
€440
(€1925)
€840
(€3350)
HR++ glas€235
(€1875)
€275
(€3650)
€420
(€5300)
isolatie malmedy 4960

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Malmedy?

Waarom zou ik mijn woning in Malmedy isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij als Luminus of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Onderstaand vind je een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Malmedy

Mede door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Malmedy kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Malmedy
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Malmedy wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om enkel glas, oude muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Malmedy voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Malmedy. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment