Woning isoleren Robertville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Robertville? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals isolatie binnenkant gevel en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je bruikbare informatie over isolatie Robertville. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de spouw en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-robertville-4950

 • Lagere energierekening
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Zet het milieu op 1
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuik
GemeenteWeismes
Postcode4950
Gasverbruik20.100 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€161,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be lees jij de interessantste methodes om een woning in Robertville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Robertville is voordeling (vanaf ongeveer € 870 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €255 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn zo’n €1625 en je bespaart al snel €205 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Robertville kost +/- €5750. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. Daarmee bespaar je pakweg €930 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we allerlei alternatieve opties. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Robertville (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van de woning in Robertville is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 per jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Robertville. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3450)
€865
(€5500)
€920
(€8450)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€275
(€1900)
€360
(€3200)
Spouwmuur€215
(€1275)
€610
(€2500)
€910
(€3600)
HR++ glas€250
(€2700)
€330
(€3375)
€355
(€4625)
isolatie robertville 4950

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Robertville?

Wat is het voordeel van mijn woning in Robertville isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en dat bespaart tot €245 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande projecten als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Weismes

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Weismes aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Weismes
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Robertville wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Robertville voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Robertville. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen hebben als resultaat een aangename leefomgeving en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment