Woning isoleren Bellecourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bellecourt? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering zoals bijvoorbeeld muren isoleren of kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna tref je belangrijke informatie over isolatie Bellecourt. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van de kruipruimte en subsidie Isolatie april 2024. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bellecourt-7170

 • Snel terugverdiend
 • Een optimaal leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteManage
Postcode7170
Gasverbruik21.510 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€167,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje vind jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Bellecourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bellecourt is goed te betalen (plusminus € 740 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1775 en het bespaart circa €185 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, icynene, steenwol, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bellecourt kost ongeveer €5650. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. De besparing loopt op tot €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11500. De winst is ongeveer €990 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder zien we allerlei mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Bellecourt (april 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en uiteraard een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Bellecourt is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. De besparing komt neer op €1400 per 12 maanden. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bellecourt. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4050)
€745
(€5900)
€1120
(€8150)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€285
(€1950)
€390
(€2850)
Spouwmuur€245
(€1325)
€740
(€2100)
€850
(€3025)
HR++ glas€245
(€2250)
€325
(€3050)
€450
(€4575)
isolatie bellecourt 7170

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bellecourt?

Waarom mijn woning in Bellecourt isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175, waarbij u een besparing realiseert van €335 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Vandaar komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Brico, Dema, Big Mat, Hubo, Gamma, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Manage

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Manage voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Manage
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bellecourt wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bellecourt voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Bellecourt. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment