Woning isoleren Ressaix

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ressaix? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een paar maatregelen zoals de buitengevel isoleren of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je handige informatie over isolatie Ressaix. Denk aan vraagstukken over de spouwmuur isoleren en subsidie Isolatie februari 2024. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-ressaix-7134

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een prettiger en gezonder huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Een warmere én stillere woning
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode7134
Gasverbruik21.450 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€166,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina lees jij de populairste stappen om een woning in Ressaix te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ressaix is interessant (vanaf zo’n € 920 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €205 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De onkosten zijn zo’n €2000 en de winst ligt rond de €245 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ressaix kost +/- €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Dit levert op ongeveer €880 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er allerlei vaak toegepaste vormen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Ressaix (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en uiteraard een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Ressaix is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 p/jaar. Onderstaand komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Ressaix. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3300)
€585
(€7200)
€960
(€8150)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€215
(€1850)
€400
(€2900)
Spouwmuur€270
(€1125)
€520
(€1975)
€820
(€3025)
HR++ glas€245
(€2300)
€300
(€3975)
€445
(€5050)
isolatie ressaix 7134

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ressaix?

Waarom zou ik mijn woning in Ressaix isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Eneco en Elegant, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800 en dat levert gemiddeld op €290, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Hubo, Big Mat, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Binche

Dankzij de geldende premie wordt een huis isoleren leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Binche meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Binche
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. onderstaande tips kom je met een isolatieplan Ressaix wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ressaix voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Ressaix. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment