Woning isoleren Carnières

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Carnières? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen als isolatie van de spouw en isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met belangrijke informatie over isolatie Carnières. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals kieren dichten en U-waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-carnieres-7141

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Ook geluidswerend
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteMorlanwelz
Postcode7141
Gasverbruik21.470 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€166,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna tref je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Carnières te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Carnières is goedkoop (rond de € 970 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €240 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1750 en de besparing loopt op tot €220 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, icynene, folie, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Carnières kost om en nabij de €5500. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13000. De winst is plusminus €800 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog meer rendabele mogelijkheden. Hierna vermelden we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Carnières (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijk een bewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Carnières kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 per 12 maanden. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Carnières. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3950)
€595
(€4650)
€1170
(€8750)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€230
(€1800)
€375
(€2950)
Spouwmuur€260
(€1100)
€540
(€2150)
€865
(€3425)
HR++ glas€200
(€1875)
€265
(€3750)
€365
(€4900)
isolatie carnieres 7141

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Carnières?

Waarom mijn woning in Carnières isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Eneco en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse klussen als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Morlanwelz

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Morlanwelz aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Morlanwelz
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Carnières wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Carnières voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Carnières. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment