Woning isoleren Godarville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Godarville? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref je handige informatie over isolatie Godarville. We zoomen in op thema’s als isolatie van muren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-godarville-7160

 • Lagere energierekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Buitengeluid absorberen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieHenegouwen
GemeenteChapelle-Lez-Herlaimont
Postcode7160
Gasverbruik21.490 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€167,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek je de meest interessante toepassingen om jouw woning in Godarville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Godarville is financieel toegankelijk (rond de € 990 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €295 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven variëren rond €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Godarville kost zo’n €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Dit levert op grofweg €910 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast kennen we verschillende populaire werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Godarville (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of bijdragen aan een bewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Godarville kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 op jaarbasis. Hierna calculeren we de totale prijs als je kiest voor een isolatiespecialist in Godarville. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3450)
€735
(€4600)
€1110
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€180
(€1850)
€370
(€3400)
Spouwmuur€215
(€775)
€750
(€2475)
€795
(€3200)
HR++ glas€240
(€2925)
€305
(€3700)
€425
(€4625)
isolatie godarville 7160

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Meer weten over het isolatiebedrijf in Godarville?

Waarom juist nu mijn huis in Godarville isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf als Mega of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650 en dat levert gemiddeld op €320 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Daardoor kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hieronder vind je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Handy Home. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Chapelle-Lez-Herlaimont

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Chapelle-Lez-Herlaimont meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chapelle-Lez-Herlaimont
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Godarville wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Godarville voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Godarville. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment