Woning isoleren Manage

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Manage? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van schuine dak en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Manage. We gaan aan de slag met onderwerpen als tochtprofielen en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-manage-7170

 • Minder energielasten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Voor klein en groot budget
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteManage
Postcode7170
Gasverbruik23.780 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€175,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand zie je de populairste manieren om jouw woning in Manage te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Manage is aantrekkelijk (om en nabij de € 710 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €240 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1725 en de winst ligt rond de €275 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Manage kost om en nabij de €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Het rendement is al snel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Dit levert op ongeveer €780 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er verschillende aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Manage (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of wellicht een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Manage is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2950 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Manage. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3650)
€575
(€6300)
€980
(€9250)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€210
(€1800)
€370
(€2850)
Spouwmuur€390
(€1050)
€490
(€2525)
€935
(€3175)
HR++ glas€200
(€1950)
€340
(€3325)
€435
(€5225)
isolatie manage 7170

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Manage?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Manage isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Luminus en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325, waarbij u een besparing realiseert van €210, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Big Mat, Dema, Gamma, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Manage

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Manage aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Manage
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Manage wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Manage voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Manage. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment