Woning isoleren Martelange

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Martelange? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Martelange. We bespreken items als isolatie van deuren en EPS isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-martelange-6630

 • Lagere energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuxemburg
GemeenteMartelange
Postcode6630
Gasverbruik20.140 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€164,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje check je de meest interessante onderdelen om jouw woning in Martelange te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Martelange is interessant (rond de € 910 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Martelange kost om en nabij de €4700. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11100. Het voordeel is om en nabij €970 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook noemen we nog een aantal vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Martelange (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijk een groenere gemeenschap? Isoleren van de woning in Martelange is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Martelange. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3200)
€795
(€5150)
€1220
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€190
(€1750)
€340
(€3550)
Spouwmuur€220
(€1425)
€730
(€2800)
€880
(€3400)
HR++ glas€230
(€1900)
€310
(€4025)
€420
(€4725)
isolatie martelange 6630

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Martelange?

Waarom mijn woning in Martelange isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Ook is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200 en besparen tot €240 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Handy Home, Dema. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Martelange

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Martelange aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Martelange
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Martelange wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Martelange voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Martelange. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment