Woning isoleren Beloeil

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Beloeil? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen zoals dakisolatie of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hierna check je uiteenlopende informatie over isolatie Beloeil. We gaan aan de slag met thema’s als de bodem isoleren en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-beloeil-7970

 • Hoog rendement
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Je kunt klein beginnen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode7970
Gasverbruik20.120 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€163,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf check je de meest interessante manieren om je woning in Beloeil te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Beloeil is goed te betalen (al vanaf +/- € 840 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven bedragen zo’n €1875 en het rendement ligt op zo’n €205, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, folie, glaswol, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Beloeil kost plusminus €5450. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Hiermee bespaar je plusminus €860 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er allerlei rendabele opties. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Beloeil (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Beloeil is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. Dat komt neer op €1325 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal berekenen we de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiespecialist in Beloeil. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3850)
€605
(€4500)
€910
(€9550)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€180
(€1800)
€390
(€2700)
Spouwmuur€360
(€1300)
€490
(€2275)
€920
(€3450)
HR++ glas€200
(€2925)
€320
(€3450)
€385
(€4750)
isolatie beloeil 7970

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Beloeil?

Waarom juist nu mijn huis in Beloeil isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz en Antargaz, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250 en geeft een besparing van €250 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Beloeil

Met hulp van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Beloeil kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beloeil
Het is simpel: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Beloeil wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Via een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Beloeil voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Beloeil. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een aangenaam warm huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment