Woning isoleren Vilvoorde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Vilvoorde? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de buitengevel isoleren of isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over isolatie Vilvoorde. We bespreken onderwerpen als radiatorfolie aanbrengen en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-vilvoorde-1800

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Interessante energiebespaarlening
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteVilvoorde
Postcode1800
Gasverbruik20.680 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€161,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de populairste onderdelen om een woning in Vilvoorde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vilvoorde is goedkoop (vanaf plusminus € 910 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen variëren rond €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vilvoorde kost plusminus €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11700. De winst is ong. €900 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er allerlei vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Vilvoorde (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of wellicht een energiebewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Vilvoorde is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. Dat komt neer op €1175 (jaarlijks). Op deze pagina vind je de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Vilvoorde. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3700)
€865
(€6050)
€970
(€8350)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€220
(€1750)
€325
(€3150)
Spouwmuur€370
(€975)
€710
(€2550)
€800
(€3325)
HR++ glas€190
(€2025)
€335
(€3775)
€395
(€5275)
isolatie vilvoorde 1800

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Vilvoorde?

Waarom zou ik mijn woning in Vilvoorde isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier als Engie en Lampiris, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775 en dat levert gemiddeld op €225 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna komen we met een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Dema, Handy Home, Brico, Big Mat, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Vilvoorde

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Vilvoorde voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vilvoorde
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vilvoorde wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Vilvoorde voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Vilvoorde. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangename leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment