Woning isoleren Steenokkerzeel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Steenokkerzeel? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met relatief eenvoudige maatregelen als dakisolatie of isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je belangrijke informatie over isolatie Steenokkerzeel. We zoomen in op onderwerpen als de vloer isoleren en koudeval. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-steenokkerzeel-1820

 • Lagere energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Verantwoorde investering
 • Ook geluidswerend
 • Hogere woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSteenokkerzeel
Postcode1820
Gasverbruik20.690 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€161,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje tref jij de interessantste onderdelen om je woning in Steenokkerzeel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Steenokkerzeel kan erg voordelig (vanaf € 720 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1850 en het resultaat is zo’n €205, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Steenokkerzeel kost doorgaans €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. De potentiële besparing ligt op €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Dit levert op grofweg €760 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens kennen we nog meer mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Steenokkerzeel (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van een woning in Steenokkerzeel is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder calculeren we de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Steenokkerzeel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3700)
€715
(€5600)
€1020
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€275
(€2150)
€360
(€3550)
Spouwmuur€280
(€1525)
€430
(€2450)
€895
(€3350)
HR++ glas€190
(€2150)
€280
(€3950)
€420
(€4900)
isolatie steenokkerzeel 1820

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Steenokkerzeel?

Waarom zou ik mijn woning in Steenokkerzeel isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Watz en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Onderstaand bekijk je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Steenokkerzeel

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Steenokkerzeel aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Steenokkerzeel
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Steenokkerzeel wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Steenokkerzeel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Steenokkerzeel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangename warme woning en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment